Suunnistus 2018/Mynärastit

Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja minnal » Maaliskuu 13, 2018

Heips,

Voiko keväällä käydä normaalisti suunnistamassa Mynärasteilla, vaikka Kalevan Kierroksen suunnistus järjestetään siellä?
Eli onko siis joku karenssi aika, milloin ei enää saa suunnistaa Mynärasteilla, jos osallistuu kierroksen suunnistuskisaan?

T:Minna
minnal
Kiertäjä
 
Viestit: 7
Liittynyt: Syyskuu 02, 2016

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja ilkkiv » Maaliskuu 13, 2018

Kalevan Kierroksen lajisäännöissä todetaan: "Kun Kalevan Kierroksen suunnistuskilpailun kilpailukeskus julkistetaan, merkitsee se samalla Kalevan Kierroksen osallistujille kilpailu- ja harjoittelukieltoa alueella, joka määritellään julkistamisen yhteydessä
kilpailualueeksi."

Eli Mynärasteilla voi huoletta käydä, kunhan ei mene niille rasteille, jossa KK:n suunnitus järjestetään. Kilpailukutsu julkaistaneen maalis-huhtikuun taitteessa ja silloin tiedetään myös ko. harjoituskieltoalue.

Tänä vuonna kilpailumaasto on Vehmaan kunnan aluella. Tarkemmin en paikkaa osaa kertoa, joten odotellaan rauhassa kilpailukutsua.

Terveisin
Ilkka
ilkkiv
Kiertäjä
 
Viestit: 119
Liittynyt: Joulukuu 25, 2005
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja artturi » Toukokuu 21, 2018

Suunnistus Vehmaalla pidetty ja keskustelu käy kuumana ratojen vaikeudesta facebookissa. Hallitus seuraa kaikkia mahdollisia keskustelukanavia, mihin sillä on oikeudet. Ja pyrimme kommentoimaan aina tarvittaessa. Facebook keskusteluiden ongelmana on se, että vuoden kuluttua niitä on todella vaikea löytää. Olisi hyvä, että osa keskustelusta käytäisiin myös tällä foorumilla. Täältä kommentoinnit löytyvät vielä vuosienkin päästä helposti. Viime aikoina tämä foorumi on ollut turhankin hilajainen.
Täyttämällä palautekyselyn https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform
vaikutat parhaiten ja kommeintoimalla täällä,jää oma palautteesi helpoiten näkyviin.
Mun mielestä tänä vuonna radat ja hajonnat olivat juuri sopivat Kalevan Kierroksen suunnistukseen. Muutamat rastipisteet (ainakin 141) oli kuitenkin hieman liian piilossa ja radan pituus oli ehdottomasti liian pitkä. Heikommilla suunnistajilla ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia keritä metsästä tarpeeksi nopeasti pois. Tarkoitus olisi, että heikommatkin suunnistajat voisivat saada suorituspisteen. Olisiko ollut mahdollista suunnistaa kolmella A4-kartalla. Ekan kartan pohjoispään pitkä lenkki olisi korvattu yhdellä rastilla rastin 100 pohjoispuolelle. Ja A4 kartan pohjoisinta rastia olisi voitu viedä hieman vielä ylemmäs kartalla. Näin olisi tullut kolme karttaa pituuksiltaan noin 4.2, 4.3 ja 5,5km eli yhteensä 14 km. Voittoaika olisi ollut lähempänä 1.40. Hajontoja olisi ollut käytettävissä yli 200, joten yhteislähdössäkin porukka olisi saatu hajalle.
Rastien lukumäärä oli hieman liian iso. Jos kävi vahingossa leimaamassa kahdella väärällä rastilla ja palasi sen jälkeen oikeille rastille, niin emit-kortti täyttyi leimoista.
Oma suunnistus oli todella surkea. Toiselle rastille (87) suunnistaessa rupesin vähän ennen rastille saapumista jostain käsittämättömästä syystä suunnistaan rastille kolme (121). Kun leimasin kolmosrastilla, huomasin tekemäni erehdyksen. Siitä sitten kakkoselle ja siitä takaisin kolmoselle. Aikaa tuhraantui 10 min. Kun sitten alun töppäilystä harmistuneena rupesin juoksemaan hieman liian kovaa, niin virheitä alkoi tulla. 10 rastilta lähtö todella huolimattomasti ja kiertoa tuli aika paljon. Sitten 12 rastille menessä taas aivan järjetön väärä suunnanotto. Jonkin aikaa ihan hukassa. Pummasin varmaan 13 min tuota helpohkoa rastia. Saavuttessa seuraavalle aikarastille (100) oli oma sijoitukseni 127. Loppuosa meni ilman suurempia virheitä, vain muutama minuutin haku. Kunto sen sijaan loppui kesken. Viimeisellä kartalla ei jaksanut enää juosta ylämäkiä ollenkaan. Tästä ei voi kuin parantaa ensi vuoteen.
artturi
Kiertäjä
 
Viestit: 296
Liittynyt: Helmikuu 05, 2006
Paikkakunta: Ypäjä

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja Ruohonen » Toukokuu 21, 2018

artturi kirjoitti:Mun mielestä tänä vuonna radat ja hajonnat olivat juuri sopivat Kalevan Kierroksen suunnistukseen.


Juu, on se hyvä ,että saatiin taas Kuudes laji mukaan, nimittäin suunnistus.

1 Yleinen säännöstö
Suunnistus on urheilumuoto, jossa kilpailijan on omatoimisesti karttaa ja kompassia käyttäen kuljettava lähdöstä maaliin maastonkohtiin sijoitettujen rastien kautta kartan osoittamassa järjestyksessä.

Hajonnat purivat ja beesarit kokivat raskaita pettymyksiä, nyt saatiin oikeat pisteet niille kenelle ne kuuluukin.

Esim. Antti ja Markus kipitti viime syksynä polkujuoksussa käytännössä samaa vauhtia ja nyt ero oli yli tunnin.
Tällä en suinkaan tarkoita etteikö Markus osaisi suunnistaa;) Antti oli vaan tunnin verran parempi tällä kertaa.

Isohko joukko keskeytti jostain syystä ja kovakuntoisimmat ei saaneet viimeistä karttaa ollenkaan.
Mahtaako hallitus antaa tälle porukalle SUORITUSPISTEEN? (Mielestäni kuuluisi)

Uskallan väittää, että osa keskeytyksistä olisi vältetty jos olisi syksyllä suunnistettu olisi ollut KOKO kesä aikaa treenata.
Nyt taisi moni lähtee kylmiltään metsään? Miksiköhän porukka haluaa heti keväällä suunnistaa?

Jos joku kehtaa väittää kisaa liian vaativaksi , niin tilastot ainakin sanoo muuta.
Esim. Luistelun sadas pisteet 652 Hiihdon sadas pisteet 656 ja suunnistuksen sadas pisteet 655 joten pulinat pois.

T. Ruohonen
PS: Tervetuloa Lohjalle iltasoutuihin
Ruohonen
Kiertäjä
 
Viestit: 77
Liittynyt: Helmikuu 09, 2012

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja jhe » Toukokuu 21, 2018

En ole kummoinenkaan suunnistaja, mutta pidin radasta. Maastokuviot olivat selkeät ja rastit olivat selvästi erottuvissa maastonkohdissa. Vaikka rastiliput olivat aika näkymättömissä, ne löytyivät pienellä hakemisella. Tuli mieleen, että juuri tällainen pitäisi olla suunnistuksen harjoitusmaasto. Hankalimpia ovat yleensä syheröiset kallioiset alueet, joissa sijainnin paikantaminen voi olla todella vaikeata. Tällä radalla myös useimmiten tallautuneet polut veivät suoraan rastipisteeseen ja samoilla rasteilla käynnit helpottivat suunnistusta paljon. Esittelyssä mainittiin, että korkeuseroja ei juurikaan ole. Olihan siellä.

Järjestelyt eivät olleet ihan viimeisen päälle (kuulutusten kuuluvuus, ensiapu, juomapisteet mm.), mutta kisat saatiin hienosti vietyä läpi. Ilmapiiri oli leppoisa, saunassa hyvät löylyt. Suunnistukseen kuuluu tietynlainen omatoimisuus ja asioiden soveltaminen tilanteen mukaan. Se on myös selviytymistä, liikkumista luonnossa. Hieno tapahtuma.
jhe
Kiertäjä
 
Viestit: 15
Liittynyt: Tammikuu 29, 2012

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja Ilmo Liukko » Toukokuu 21, 2018

Jouni kirjoitti:
"Isohko joukko keskeytti jostain syystä ja kovakuntoisimmat ei saaneet viimeistä karttaa ollenkaan.
Mahtaako hallitus antaa tälle porukalle SUORITUSPISTEEN? (Mielestäni kuuluisi)."

Minustakin olisi kohtuullista pitkästä suorituksesta saada suorituspiste, mutta minua jäi harmittamaan, että Hämeenkyrön 2 vuoden takaisesta sitä ei minulle annettu noin 3 tuntia tämänvuotista nopeammalla ajalla (ja kisan toiseksi hitaimmalla suorituksella). Olin lähtenyt klo 11 lähdössä ja olin pari minuuttia ennen maalin ilmoitettua sulkeutumista vaatimassa lyhyen loppulenkin karta. Hain loputkin rastit, tulin maaliin, emit-kortti leimattiian ja tulostelapussa näkyy maalileima (F).
Jotain syheröä oli rastin 13 kohdalla, mikä oli väliaikarasti. Leimasin samaan aikaan, mutta eri pukilla kuin Esa Salonen ja piikin jäljen painoin tarkistuslipukkeeseen.
Silloin oli ratamestarin erikoinen viimeisellä rastilla ennen maalia, 2 rastia lähekkäin, ja moni erehtyi kiireessä leimaamaan väärällä rastilla.
Minulla ajanotto katkesi rastilla 13 ja alkoi siitä uudellen jatkuen toisena sarjana maalileimaan asti. F:n kohdalla on aika 2.44.27.

Suunnistukseni (varpaat tohjona tehtynä) vei aikaa 6.38.15.

Hallitus ei hyväksynyt suorituksesta suorituspistettäkään ja perusteluna yleisesti oli, että jos maalileima puuttuu...
Kyllähän tuo kaivelee edelleen, minkä voi tästäkin vuodatuksesta päätellä.

Tänä vuonna osa pakotettiin keskeyttämään, kun heille ei annettu enää karttaa siihen asti virheettömien suoritusten vuoksi.
Kannatan Jounin näkemystä suorituspisteestä kuin myös puuttuvasta leimasta annettavasta mahdollisesta aikasakosta 10-30 minuuttia ja ainakin suorituspisteesta.
Ilmo Liukko
Kiertäjä
 
Viestit: 70
Liittynyt: Marraskuu 25, 2005
Paikkakunta: Sulkava

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja Tunturipappa » Toukokuu 21, 2018

Vastasin jo perusteellisesti palautekyselyyn, mutta tässä vielä muutama kommentti. Tähän asti vuoden 1983 kainalosauvakierrosta lukuunottamatta kakki Kierroksen suunnistukset suorittaneena ja jopa joskus voittaneena väittäisin, että kisa oli yksi kaikkien aikojen heikoimmista:
1. Maastossa oli vastoin ennakkotietoja isoja korkeuseroja sekä reitti oli pohjaltaan kivinen ja risukkoinen.
2. Reitti oli tähän maastoon liian pitkä.
3. Bingorasteja oli muutama (esim 141 ja 67). Vaikka menin muutaman metrin päästä ohi, lippua ei näkynyt, kunnes kertyi iso porukka ja joku sattumalta löysi rastin kivenkolosta kuusenoksien alta.
4. Reitinvalintavaihtoehtoja ei ollut lainkaan. Kaikki pitkätkin välit jokainen luultavasti meni samaa reittiä.
5. Juomahuolto oli surkea. Yhdeksän tunnin miehille kolme vesiasemaa oli varmasti liian vähän, tuskin kahden tunnin suunnistajillekaan riittävästi. Vähintään yksi asema lisää rastin 100 vaiheille ja urheilujuomaa. Onneksi oli oma mehupullo kartanvaihdossa.

Ilman erinomaista hajontaa ja säätä olisi kouluarvosanaksi tullut heikko 4, nyt välttävä 5. Tällaisilla radoilla saadaan varmasti uudet ja varttuneemmat kiertäjät nopeasti loppumaan. Ei siis kannata ihmetellä, miksi niin moni keskeytti. Mikäli ensi vuonna suunnistetaan samalla seudulla, ainakin eri maasto, kunnon huolto ja ratamestarin vaihto sekä kunnollinen ohjeistus ovat vähimmäisvaatimus. Kyse ei ole SM- eikä MM-kisoista! Väliaikalähtökin helpottaisi keskittymistä.

Oma suunnistukseni vei pari tuntia liikaa johtuen kauden ensimmäisessä kisassa 7.4. kantapään alle ilmestyneeseen luupiikkiin (plantaarifaskiitti). Ensimmäisen tunnin pystyin vielä jollain tavalla hölkkäämään, mutta sen jälkeen alkoi yhdellä jalalla laahautuminen. Tulihan siinä sitten pummejakin, kun piti vain keskittyä etenemiseen. Tuo edeltävä kritiikkini olisi tullut kyllä terveelläkin jalalla.

Kaunista ja kunnollista soutu- ja pyöräilykesää kaikille!
PappaTunturi
Tunturipappa
Kiertäjä
 
Viestit: 4
Liittynyt: Tammikuu 31, 2017

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja terttu » Toukokuu 22, 2018

MARKKU TUNTURIN kommenttiin kiitokset hyvästä palautteesta olen ihan samaa mieltä minunkin kk-urani aikana heikoin järjestetty suunnistus ja kaikki Markun tuomat asiat mukaan lukien.
terttu
Kiertäjä
 
Viestit: 3
Liittynyt: Toukokuu 22, 2018

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja jhe » Toukokuu 22, 2018

Kovin olin Pappa Tunturi kriittinen suunnistuksen arvioinneissaan. Takana on tietenkin varsin kunnioitettava määrä suunnistuskilpailuja ja onnistumisia. Oman taivallukseni aikana alkoi pyöriä mielessä, mitenkähän selvittiin silloin, kun matkat olivat n. 23-25 km. Vuodet ovat vieneet mehut, suunnistin noita matkoja samoihin suoritusaikoihin kuin nykyisin kolmanneksen lyhempää matkaa. Parhaina aikoina meitä oli yli 600 kiertäjää eikä keskeytyksiä tai hylkäyksiä tullut mitenkään silmiinpistävän paljon. Meininki taisi olla varsin äijämäistä noihin aikoihin.

Kierroksen luonne muuttui selvästi sen jälkeen kun matkoja lyhennettiin. Sehän oli tarkoituskin, ennen kaikkea haluttiin uutta porukkaa mukaan. - Onkohan käynyt niin, että myös Kiertäjien kipukynnys on helpompien suoritusten myötä laskenut. Suunnistuksessa ei saisi olla radalla risuja eikä kiviä, niiden tulisi olla riittävän helppoja suunnistaa ja matkoja pitäisi vielä lyhentää. Tässä voi olla yksi syy suureen keskeyttäneiden ja hylättyjen määrään.

Jos matkat vielä tästä lyhenevät ollaan jo lähellä pitkien iltarastien pituuksia. Silloin kilpaillaan osanottajista jo muidenkin tapahtumien kanssa, mikä ei ole hyväksi KK:n osallistujamäärille. Ollaanko KK:ta painottamassa liikaa ”naatiskelulla” ja aiemmin mainitulla ”höntsäkuntoilulla”. KK:n luonteeseen on aina kuulunut ennen kaikkea itsensä haastaminen ja voittaminen, kaikissa olosuhteissa. – Vuosirenkaiden nopeasti lisääntyessä on pakko kutienkin todeta: aika muuttuu ja meidän muututtava sen mukana, halusimme tai emme.
jhe
Kiertäjä
 
Viestit: 15
Liittynyt: Tammikuu 29, 2012

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja juhasameri » Toukokuu 22, 2018

Paljon erinomaisia kommentteja.
Olihan se kummallista, kun kartalla ei ollut juomarasteja merkittynä. Onneksi tuli otettua oma pullo mukaan; urheilujuomaa, eikä vettä!
Reitti suosi hyviä kartanlukijoita tällaisten tienkäyttäjien sijaan. Hyvän kartanlukijan ei varmaan tarvinnut muuta kuin valita oikea polku edellä kulkeneiden tekemistä.
Erittäin kovapintaisesta maastosta olisi voinut varottaa.
Paras osa suunnistusta oli sauna.
Juha Sameri
juhasameri
Kiertäjä
 
Viestit: 72
Liittynyt: Joulukuu 10, 2005
Paikkakunta: Kirkkonummi

Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja V Kuumola » Toukokuu 22, 2018

Seuraava palautteeni suunnistustuksesta:
- maasto erinomainen ja kilpailukeskus toimiva sekä ystävällinen ilmapiiri talkoolaisilla. Kiitos siitä.
- ratamestarin väite korkeuserojen pienuudesta ei pidä aivan paikaansa, minulle kertyi lenkillä 21,6km ja yli 800m Suunnon mukaan.
- käsittämästtömästi maastossa ei ollut kunnon juomahuoltoa pari tonkkaa. Vesi lopussa vaikka parisen viikkoa ollut päällä hellejakso joka kuumentanut maastoa
- juoma ja EA rastia ei ollut merkitty karttaan. Selkeä huoltovirhe.
- ennakko ohjeessa sanottiin tarjottavan pientä purtavaa. Pientä tosiaan olikin tarjolla , nimittäin oli 3 lyhyttä baanaanin 1cm pituista pitkää pätkää ja 2 ohutta suolakurkkuviipaletta kun kävin kartan vaihdossa sekä pelkkää vettä. Tein oletuksen, että tarjolla olisi ollut edes mehua. Kisaohjeistus johti minut harhaan ehkä olisi pitänyt olla ohjeissa että ei ole kunnon huoltoa, jotta olisi voinut ottaa energiaa mukaan. Muutoin kun olen hiukan uusi kiertäjä, olen olettanut järjestävän tahon huolehtivan huollosta paeremmin samalla tavalla kuin JKL:n 50km hiihdossakin oli järjestetty.
- maaliin saapuessa ei ollut kunnon juomahuoltoa
- ratamestari erehtyi 30min ihanneajasta reitillä elikkä n 1h 40min olisi pitänyt olla viiden ekan keskiarvo (virhe siis 33%). Täytyy muistaa että oli ihannekeli, mitä jos olisi ollut sadekeli.
- rastimäärä oli minulle omakohtainen ennätys yht 49 kpl , elikkä ratamestarilla varmaan oli kyllä paljon kokemusta kovatasoisista kisoista sekä työtä' tehty paljon
- oliko kaikki rastit selkeästi erotetettavissa kohtuullisesti ? Pääosin ja hyvinkin kyllä. Joitain bingoja oli kuitenkin.
- mietin kisan aikana, että olikos täss nesthukassa taivaltamisessa mitään terveydellistä järkeä, ja mitä tässä haetaan.
V Kuumola
Kiertäjä
 
Viestit: 2
Liittynyt: Toukokuu 22, 2018

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja ilkkiv » Toukokuu 22, 2018

Moro!

Hienoa, että tänne foorumillekin on saatu vähän elämää. Kaikki kun eivät ole Facessa; ei voi tietää minne Cambridge Analyticsille omat tiedot päätyvät.

Suunnistukseen liittyen kommentit ovat oleet hyviä ja oleelliset asiat on tullut jo muissa kommenteissa esille. Siis heikko juomahuolto ja ylipitkä rata. Suunnistuksellisesti rata oli mielestäni erinomainen KK radaksi, muutama turhan lähekkäin ollut rasti, joista yksi (121, 83 ja 84) koitui omaksi kohtaloksi. 121:ltä lähtiessä 83 jäi noteeraamatta ja suunta suoraan 84:lle. Ja kun koodi rastilla täsmää siihen, jonne kuvittelikin tulevansa, niin maalissa sitten hämmästys oli suuri, kun hylsy tuli. Ketuttaa, kun muuten suunnistus meni omaan tasoon nähden poikkeuksellisen hyvin. Mutta eikös se niin ole, että se mikä ei tapa se vahvistaa.

Hylättyjen ja keskeyttäneiden suuri määrä aiheuttaa varmasti hallituksen keskuudessa ja palautteessa järjestäjille suurta keskustelua. Ilmo Liukolle sanoisin vain, että en kannatta mitään armopisteitä, vaan suunnistuksen sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti mennään. Vaikka nuo armopisteet otettaisiin vastaan hallituksessakin. Lisäkseni hallitukselle tuli toinenkin hylsy ja yksi keskeytys, joten hallituksen onnistumis% oli aika heikko.

Markulle vielä niistä kivikoista ja risukoista. Kun et ole jalkavaivojen takia juuri Pirkanmaan suunnalla suunnistamaan, niin olet tainnut unohtaa, millaisia täkäläiset maastot ovat. Minulla ovat taas kevään aikana ärräpäät lennelleet Tampereen seudun louhikoissa ja ryteiköissä rämpiessä. Kun on jäykkä, mutta kankea. Vehmaalla tuntui kuin olisi lentokentällä päässyt juoksemaan. Km-vauhti 2-3 minuuttia nopeampi kuin iltarasteilla.

Ilkka
ilkkiv
Kiertäjä
 
Viestit: 119
Liittynyt: Joulukuu 25, 2005
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja lonkku » Toukokuu 22, 2018

Vaativuustaso oli ihan hyvä jos osaa suunnistuksen salat, ja niin pitää ollakin. Monta asiaa oli järjestäjillä hakusessa ja palaute on siksi tarpeen. Kuitenkin yksi asia josta kukaan ei mainitse eikä halua puhua oli se, että kisassa rikottiin kiellettyjä alueita härskisti. Minkäänlaista valvontaa maastossa ei ollut vaikka oli selvää, että kieltoja rikotaan varsinkin pitkällä lenkillä. Itse katsoin kun vähät välitettiin kielletystä alueesta ja oli ilo nähdä kun karjuin että kaikille tulee "hylky" ja sellaiset kymmenen suunnistajaa siirtyivät metsän siimekseen. En toiminut valvojana kisassa mutta harmittaa tällainen piittaamattomuus, sääntöjä pitää kunnioittaa. Jokainen oikoja voisi katsoa peiliin ja ajatella miten monta minuuttia tuli oikomisella voitettua.
Oikomisesta meni tieto järjestäjille ja lähinnä totesivat, että "entä sitten". Mutta soudussa ei sitten oiota vaan kierretään poijut oikein.
lonkku
Kiertäjä
 
Viestit: 2
Liittynyt: Marraskuu 12, 2007

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja Batigoal » Toukokuu 23, 2018

Oltiinkohan kaikki samassa tapahtumassa? Maasto oli hyvä sekä hajonnat kartanvaihtoineen, väliaikalähdössäkin saisi olla samanlaiset. Näinköhän vika on aina akselilla ratamestari, maaston laatu, kartoittaja - voisikohan joskun syitä löytyä myös peiliin katsomalla :wink:

Kilpailuohjeessa sanottiin näin:
"Kilpailukeskussa on huoltopisteellä tarjolla banaania, suolakurkkua sekä vettä. Ensimmäisen lenkin puolessa välissä on ns. itsepalvelu vesi piste."
Minäkään en etukäteen lukenut ohjetta huolella. Kisapaikalla ihmettelin kun osalla porukkaa on juomaa kannossa kunnes luin ohjeet. Ehdin ostaa geelejä ennenkuin ne pääsivät loppumaan kaupasta.

Ruohonen kirjoitti:Uskallan väittää, että osa keskeytyksistä olisi vältetty jos olisi syksyllä suunnistettu olisi ollut KOKO kesä aikaa treenata.Nyt taisi moni lähtee kylmiltään metsään? Miksiköhän porukka haluaa heti keväällä suunnistaa?

Samaa mieltä, varsinkin aloittavilla harrastajilla lajiharjoittelukausi jää liian lyhyeksi.
Batigoal
Kiertäjä
 
Viestit: 280
Liittynyt: Elokuu 12, 2008
Paikkakunta: Varkaus

Re: Suunnistus 2018/Mynärastit

ViestiKirjoittaja EsaVes » Toukokuu 25, 2018

Pakko kommentoida lyhyesti, kun tuntuu että palaute on ollut supernegatiivistä.Suunnistus lienee kk-lajeista se vaativin ja työläin järjestää.

Minulle mynämäki oli 5. KK-suunnistus. Olin aikaisemmin ihmetellyt kuinka pyöräilyssä ja järvelläluistelussa on tiukat peesauskiellut, mutta suunnistuksessa on voinut pokkana juosta 85% radasta muiden mukana, myös väliaikalähdöissä.

Nyt ratamestari oli kerrankin tsempannut hajontojen suhteen. Propsit siitä. Kyllä, runsasrastinen rata oli 2-3 km ylipitkä tavoiteaikaan nähden, pari rastia 50:stä oli liian piilossa ja ratamestarille tuli ilmeisesti yllätyksenä että 17 km rataan moni käytti yli 5 h aikaa.

Kysymys kuuluukin, millaisen tuen kisajärjestäjä saa KK:n puolesta. Kaikki ”epäkohdat” olisi pystytty etukäteisseurannalla helposti hoitamaan etukäteen: ratasuunnittelu, rastipisteet, huolto, ensiavun puuttuminen. Saako kisajärjestäjä riittävät ohjeet etukäteen, seurataanko ohjeiden toteuttamista. Kuten kommenteista näkee urheilijoiden vaatimustaso on ainakin korkealla, hyvä niin, kaikkihan haluaa mahdollisimman hyvän tapahtuman. Normisuunnistuskisoissa on nimetty ulkopuolinen ratavalvoja, joka auttaa kisajärjestäjää tapahtumajärjestelyissä.
EsaVes
Kiertäjä
 
Viestit: 1
Liittynyt: Toukokuu 25, 2018

Seuraava

Paluu Suunnistus

cron